Officiële start Dorpscoöperatie Nei Naoberschap Gees U.A.

Feestelijke start Nei Naoberschap Gees

Doe-dag met Reparatie-Café, Weggeeftafel en korte Ledenvergadering

Nei Naoberschap wil jullie graag uitnodigen voor deelname aan een feestelijke Doe-dag met een Reparatie-Café en een Weggeeftafel. We willen dit combineren met een korte ledenvergadering, voorafgaand aan de Doe-dag. Alle leden en vrijwilligers van Nei Naoberschap, maar ook niet-leden, zijn van harte welkom.

Locatie:                 De Zwerfkei

Datum:                  Zaterdag 9 juli 2016

Tijd:                         10.00 – 14.00 uur  

Doe-dag

De opzet van de Doe-dag is om met elkaar in contact te komen, zodat je elkaar ook kunt vinden als er hulp nodig is. Nei Naoberschap is er daarnaast op uit om elkaar te enthousiasmeren en te ondersteunen bij nieuwe initiatieven die het Naoberschap versterken. Vandaar dat er in de grote zaal van “De Zwerfkei” een Reparatie-Café georganiseerd wordt. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of je gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Of je kijkt toe om het zelf te leren.

Ook kunnen er afspraken gemaakt worden om klusjes thuis te laten uitvoeren. Of het gaat, in samenwerking met Plaatselijk Belang Gees en de Boermarke, om klusjes die voor het hele dorp van belang zijn.

We willen er in ieder geval gezellige ontmoetingen van maken.

Reparatie-Café
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar kunnen zijn. Wat doe je met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met kapot gereedschap? Of een rits die het niet meer doet? Of een computer die traag werkt? Weggooien? Niet doen! Tijdens het Reparatie-Café zijn er handige dorpsgenoten die je helpen om je kapotte spullen te repareren. Je kunt van thuis je kapotte spullen meenemen. In het Reparatie-Café gaan we dan samen met de deskundigen aan de slag. Ook kun je er zelf klusjes doen waar je anders niet aan toe komt of waarvoor je niet het juiste gereedschap hebt. Spullen worden zo langer bruikbaar gemaakt en hoeven dus niet te worden weggegooid.

Er zijn deskundige dorpsgenoten voor het repareren van o.a.:

•               Fietsen

•               (Tuin) Gereedschappen

•               Speelgoed

•               Elektrische apparaten

•               Audio / reparatie transistorradio’s, nieuwe zenders opzoeken

•               Hulp bij problemen met computer, smartphone, tablet of laptop

•               Technische zaken

•               Kleding / textiel

•               Muziekinstrumenten / problemen met stemmen / vragen over muziek

•               --------------------------------------?

Je betaalt alleen een vergoeding als er nieuwe materialen zoals snoeren, stekkers, zekeringen, kant en klare kniestukken of applicaties worden gebruikt.

Weggeeftafel

Heb je te veel groente in de tuin? Of boeken, cd's, dvd’s of speelgoed om te delen? Neem het mee naar de Weggeeftafel in het Reparatie-Café . Je kunt anderen dan blij maken met allerlei gratis artikelen. Wees welkom en kom het ook eens proberen! De (gratis) koffie en thee staat klaar en er is limonade voor de kinderen.  Ook jullie zijn van harte welkom.


Ledenvergadering

Deze korte ledenvergadering houden we om de statuten van Nei Naoberschap vast te stellen. Omdat we een Dorpscoöperatie zijn gaan de leden daarover. De agenda is kort maar krachtig:

-        Om 10.00 uur opening met koffie en koek

-        Samenstelling van het bestuur

-        Bespreking en vaststellen statuten Dorpscoöperatie Nei Naoberschap Gees (deze worden je van tevoren per email toegestuurd, of (indien je daar niet over beschikt) in de brievenbus gedaan)

-        Stand van zaken Nei Naoberschap

-        Vragen

-        Sluiting

Deze eerste feestelijke Doe-dag met ledenvergadering allemaal ter ere van de start van Nei Naoberschap Gees. Zet de datum alvast in je agenda.

Wel iets te repareren of weg te geven (of gewoon belangstelling om te komen), maar geen vervoer? Geef het tijdig door aan Nei Naoberschap, wij doen dan ons best om het vervoer te regelen!

Contactgegevens Nei Naoberschap Gees

Telefoon               : 06 – 48416279

Emailadres         : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website               : www.neinaoberschap.nl